"Aklımı Oynatıyorum" Projesi tamamlandı

Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yürütücülüğünü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni olan Sema Kocamanoğlu’nun yaptığı “Aklımı Oynatıyorum” (Getting My Mind Played) e-twinning projesi kapanış toplantısı ile tamamlandı.
 Tarih: 12-09-2023 15:41:45

 Projede öğrenciler farklılıklarımızla ortak ileri dönüşüm materyalleri olan kapakları kullanarak akıl ve zeka oyunları tasarlayarak çevredeki artıkları oyuncaklara dönüştürdü. Öğrenciler yaptıkları oyuncakları amaca uygun, kullanışlı, dayanıklı yapmaya dikkat ettiler. Daha sonra yaptıkları oyuncakları sınıf arkadaşları, aileleri, öğretmenleri ve idarecileri ile oynadılar. Kendi ürettikleri oyunlarla oynamanın keyfini yaşadılar.
        Projenin içinde yarışmalar, her taşını bir proje ortağının yaptığı satranç oyunu, uzman davetli söyleşileri, dijital oyun kataloğu vb. etkinliklere yer verildi. Yapılan etkinlikler değişik web.2.0 araçları kullanılarak hazırlandı. Böylelikle öğrencilerin dijital yetkinliklerine de katkıda bulunuldu. Ayrıca öğrenciler ileri dönüşüm kapsamında eski kıyafetlerden çanta, kavanozlardan kumbara, gazetelerden kalemlik, kapaklardan bardak altlığı yaparak takım çalışması oluşturdular. Yine öğrenciler yabancı ortak öğrencilerle online ortamda İngilizce konuşarak dil yetkinliklerini arttırdılar.
Proje Gürcistan, Ürdün, İspanya ve Türkiye ortaklığında yürütüldü. 
Proje ortakları, Gürcistan’dan Tamar Tsitsishvili , Çiğli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Rukiye ÖLMEZ ,Nermin SİNAN ANKARA-Yenimahalle Öğretmen Kubilay Ortaokulu , Sema Özarslan/Sultanbeyli Ç.P.A.L, Emre ÖZARSLAN İSTANBUL-Sultanbeyli ÇPAL, Gülay GARGI- TEKİRDAĞ-Eriklice Orta Okulu, Burcu KÜÇÜK İSTANBUL İsa Yusuf Alptekin Orta Okulu, Hilal SEVGEN ABACI ANKARA Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi, Yurdagül ÜNVER İPEK ANKARA Gölbaşı Bilim ve Sanat Merkezi, Carmen Luz Mora Mendoza İSPANYA-SPAIN IES José María Pérez Pulido, Rula Al-Bsoul Amman Ürdün.
Ayrıca, okula ait, öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel yeterliliğine çok yönlü katkıları olan bu ve bunun gibi 2021 yılında da yürütülen diğer e-twinning projelerinin sonucu olarak da okul Avrupa Kalite Etiketi kazandı.

Etiketler
  Bu haber 1684 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI