Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda başlayan ve 2 gün sürecek olan kursa; DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, öğretim elemanları, öğrenciler, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen genç ve yetişkin arıcılar katıldı.
“Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” kapsamında, akademik eğitimin yanında bölgesel kalkınma çalışmalarını da yürüten Düzce Üniversitesi, DAGEM bünyesinde; bölge arıcılarının yanı sıra Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen arıcılara sertifikalı eğitimler vererek, nitelikli ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesini sağlıyor. 4.sünün düzenlendiği “Bal Arısı Zehri Üretim Kursu” her düzenlendiğinde arıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor.
“Doğru Üretim Tekniklerini Öğretiyoruz”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, 4.sü düzenlenen Arı Zehri Üretim Kursu’na ilk sayısından beri yoğun katılım olduğunu vurgulayarak, arı zehri üretimine ilgi duyulduğunun altını çizdi. DAGEM olarak amaçlarının bölge arıcılarına yarar sağlamak olduğunu söyleyen Kekeçoğlu, talepler üzerine Türkiye’nin her bölgesine de gittiklerini dile getirdi. Arıcılara doğru üretim tekniklerini öğretmek için, DAGEM olarak çeşitli eğitim ve kurslar düzenlediklerinin altını çizen Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, düzenlenen bu eğitim ve kurslarla arıcıların bilinçlendiğini, arılardan sadece bal değil; propolis, arı sütü ve arı zehri gibi katma değeri yüksek ürünler üretmeye başladıklarını ifade etti. Kursun düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür eden DAGEM Müdürü Meral Kekeçoğlu, düzenlenen bu etkinliğin tüm katılımcılar için yararlı olması temennisinde bulundu.
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra, DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nun DAGEM’in kuruluşu ve yaptığı çalışmaları anlatması ile devam etti. Ardında Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlı, arıyı tanıtarak, arının organlarını, organların işlevlerini ve arının çalışma metodunu katılımcılarla paylaştı.
Kursun 2. gününde katılımcılara, Yığılca’da bulunan DAGEM binasında uygulamalı eğitim verilecek. Gerçekleştirilen uygulamalı eğitim ve yazılı sınav sonrasında başarılı olan arıcılara Bal Arısı Zehri Üretim Sertifikası verilecek.