galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı

Milyonluk Yatırımı, Seviyesiz Personel Yüzünden Tehlikede

Düzce’de gıda sektöründe hizmet veren bir işletme kendini bilmez personelleri nedeniyle müşterileri tarafından tercih edilmeyen bir yer konumuna geldi.
 Tarih: 21-10-2024 13:37:24   Güncelleme: 21-10-2024 14:19:24
Milyonluk Yatırımı, Seviyesiz Personel Yüzünden Tehlikede

Milyonluk Yatırımı, Seviyesiz Personel Yüzünden Tehlikede
Düzce’de bulunan  bir işletme, müşteri memnuniyetini göz ardı eden personel davranışları nedeniyle eleştirilerin odağında.

Üniversite Öğrencisi bir vatandaş öğretim görevlisi abisi ve yeğeniyle birlikte dün akşam saat 22:00 sularında Anıtpark arkasındaki Düzce’de hizmet veren bir cafeye gitmiş, ancak yaşadığı olumsuz deneyim sebebiyle mekândan ayrılmak zorunda kalmıştır. Olay, mekânın lavabosuna gitmek isteyen müşteriyle, personel arasında geçen diyalogla başlamıştır.

Müşteri, lavabonun şifresini öğrenmek için kasadaki görevliye sormuş, ancak aldığı yanıt hiç de beklediği gibi olmamıştır. Müşteriye önce sipariş verip adisyon alması gerektiği, aksi halde şifreyi alamayacağı belirtilmiştir. Lavaboya acil gitme ihtiyacı olduğunu söylemesine rağmen, görevlinin nezaketsiz ve itici tavrı dikkat çekmiştir.

Müşteri olayı şu sözlerle anlatıyor: Düzce Üniversitesinde öğretim görevlisi abim ve yeğenim ile anıtpark arkasında kafeye gittik. Bir masaya oturduk ve daha sipariş vermeden lavaboya gitmek istedim. Lavabonun kapısında şifre olduğu için geri döndüm ve genişçe duran barın içine bir adım atarak içerde kasada duran kişiye “Hocam lavabonun şifresi neydi acaba” dedim. Kendisi “önce kahve alıp adisyon almanız lazım şifreyi öyle veririm” dedi. Abimin zaten sipariş vereceğini hemen lavaboya gitmem gerektiğini söyledim. Kendisi beni süzdükten sonra “önce şuradan bi çık” gibi hiç hoş karşılanmayacak bir üslüpta bulundu. Nasıl yani dediğimde “ Bardan çık önce” dedi. Halbuki yaklaşık 6 metre uzunluğundaki barın lavabo tarafından 1 adım içeri atıp uzaktan seslenmiştim. Bar bir planlama hatası olarak resmen dükkanın ortasına konumlandırılmıştı. Abime durumu söylemek için arkamı döndüğümde abim diyolaglarıma şahit olmuş olacak ki “ Beyfendi bu nasıl üslüp, yetkiliniz kim” dedi. Yetkiliniz kim sorusuna küçümser bir bakışla küstahça “ yetkili benim” dedi. Bunun üzerine abim “ nasıl yani seni sana mı sikayet edicez bu nasıl üslup” dedi. Evet beni bana şikayet edeceksiniz dedi. Bunun üzerine “Bu nasıl üslup bu şekilde olmaz dedik ve büyük bir hayal kırıklığı içinde mekândan ayrıldık. 

Cafenin geniş çaplı bir kampanya yürüttüğü bu dönemde, personelin bu tür davranışları, milyonluk yatırımı tehlikeye atabilecek nitelikte olup, markanın imajını zedeleme riski taşımaktadır. Özellikle müşteri hizmetlerinin bu denli zayıf olduğu bir ortamda, firmanın acil olarak önlemler alması ve çalışanlarının eğitimi konusunda adım atması beklenmektedir.

Müşterilerin beklentilerini karşılayamayan ve saygısız bir tavır sergileyen personelin işletmenin geleceği üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merakla bekleniyor.

Etiketler
  Bu haber 619 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI