MECLİS ÜYE DAĞILIMLARI BELLİ OLDU…

Düzce Belediye Meclisi'nde 5 yıl boyunca görev yapacak 31 üye netleşiyor. İtiraz sürecinin devam etmesi nedeniyle resmi olmayan sonuçlara göre Düzce Belediyesi’nin 31 meclis üyesinden 19’u önceki mecliste olduğu gibi AK Partili olacak
 Tarih: 02-04-2024 17:04:52
MECLİS ÜYE DAĞILIMLARI BELLİ OLDU…

 

 Meclis üyesi koltuklarının 9’unda Yeniden Refah Partili, 3’ünde ise CHP’li üyeler oturacak. Yine İGM’de de AK Parti’nin koltuk sayısı değişmedi. 22 il genel meclis üyesinin 15’i önceki dönemdeki gibi AK Partili olacak.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde seçmen, belediye başkanı ve muhtarlığın yanı sıra belediye ve il genel meclis üyeliği için de oy kullandı. Düzce merkezdeki seçim sonuçlarına göre; Düzce Belediyesi Meclisi’nde çoğunluk yine AK Parti’de… Üstelik üye sayısı da değişmeden… 2019 yerel seçimlerinin ardından 19 AK Partili meclis üyesinin bulunduğu Düzce Belediye Meclisi’nde yeni dönemde de 19 AK PARTİLİ ÜYE oturacak.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin devam eden itiraz süreci tamamlandığında 31 meclis üyesinin bulunduğu Düzce Belediyesi’nde ayrıca 9 YENİDEN REFAH PARTİLİ, 3 İSE CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ olacak.

23 Kasım 2018 tarihinde kurulan ve ilk kez yerel seçimlere giren Yeniden Refah Partisi, AK Parti’den sonra en fazla meclis üyesine sahip ikinci parti olurken, önceki dönem 5 üye ile temsil edilen MHP ile 3 meclis üyesinin bulunduğu İYİ Parti, yeni dönemde yerel parlamentoda olacak oy oranına ulaşamadı.

2019-2024 yılları arasında Düzce Belediye Meclisi’nde 19 AK Parti, 4 CHP, 5 MHP, 2 İYİ Parti ve 1 BAĞIMSIZ (İYİ PARTİ’DEN İSTİFA) ÜYE YER ALIYORDU.

İGM’DE DE AK PARTİ’NİN ÜYE SAYISI AYNI KALDI

Öte yandan tıpkı yerel parlamentoda olduğu gibi Düzce İl Genel Meclisi’nde de yeni dönemde üye sayısı değişmedi. 2024-2029 yılları arasında görev yapacak 22 meclis üyesinin 15’i AK Partili, 3’ü MHP’li, 3 Yeniden Refah Partili ve 1’i CHP’li olacak.

Başkanlık seçiminin kuvvetli muhtemel iki adayı

Diğer taraftan İl Genel Meclisi’nin yeni üyelerinin meclis başkanını belirlemek için 9 Nisan Salı günü toplanması planlanıyor. Meclis başkanlığı seçimleri için eski İGM başkanı olan ve yeni dönemde tekrar seçilen Fazlı Koç ile Hasan Aktürk’ün aday olarak yarışması bekleniyor. (ÖNCÜ TV)

Etiketler
  Bu haber 241 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI