DÜZCELİLER KAR BEKLİYOR!

Düzce, adeta kar yağışına hasret kaldı. Şubat ayının ortasında olunmasına rağmen istenilen kar yağışı yüzünü göstermedi. Düzceli vatandaşlar kar yağışını özlemle beklediklerini belirtti.
 Tarih: 16-02-2024 17:12:04
DÜZCELİLER KAR BEKLİYOR!

 

Bu yıl Avrupa'da soğuk hava ve kuvvetli yağışlara neden olan Sibirya yüksek basıncı, kıtada hava sıcaklıklarında önemli düşüşe yol açtı. Özellikle Balkanlar ve Orta Avrupa'da etkili kar yağışları görüldü. Ancak kapımıza kadar gelen kar, ülkemizde özellikle de Düzce’de beklendiği gibi yağmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bu hafta Düzce’de sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

DÜZCELİLERİ KAR BEKLİYOR…

Oxijen Medya mikrofonlarına konuşan Düzceli vatandaşlar Kar yağışının bir an yağması gerektiğini belirterek, “Allah’ın işine karışılmaz ama kar yağışı çok geç kaldı. Kısa süreli yağdı ama eskisi kadar yağış olmuyor. Yaz dönemi de böyle kurak geçer, büyük bir susuzluk bizi bekliyor. Eskiyi çok özledik, eskiden kar yağdığında belimize kadar birikirdi. Şimdi kar yağışını göremiyoruz. O günler çok güzeldi, özledik” şeklinde konuştu.

‘‘MART’TA YAĞARSA YAZIK OLUR’’

Düzce’de çiftçilik yaptığını belirten bir Düzceli vatandaş ise, ‘‘Şimdiye kadar yağmadı ama Mart’ta yağarsa çiftçiler için daha kötü olur. Mart’ta yağan kar daha sonra ayaza çekerse fındık dahil birçok bitki yanar. Bu da hem bizim için hem de ülkemiz için daha kötü olur diye düşünüyorum’’ dedi. Kaynak Düzcenin Sesi

Etiketler
  Bu haber 298 defa okunmuştur.   Kaynak: duzceninsesi.com.tr
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI