Düzce Meslek Yüksekokulu Mezunlarının %70’i 6 Ay İçerisinde İşe Yerleşiyor!

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu, nitelikli eğitim ve öğretim programlarının yanı sıra mezuniyet sonrası öğrencilern gelişimini yakından takip ediyor.
 Tarih: 25-08-2023 15:24:27   Güncelleme: 25-08-2023 17:47:27
Düzce Meslek Yüksekokulu Mezunlarının %70’i 6 Ay İçerisinde İşe Yerleşiyor!

Düzce Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan Mezun Takip Formu ile öğrencilerin mezuniyet sonrası işe başladıkları firma bilgileri, işe yerleşme süreleri, işe başladıkları il gibi bilgiler kayıt altına alınıyor ve değerlendiriliyor.

Mezun öğrenciler arasında yapılan anketlere göre:  ankete katılan öğrencilern %50’si mezuniyetlerini takip eden ilk 3 ay içerisinde, %20’si ise ilk 6 ay içinde işe yerleşti. İşe yerleşme süresi 12 ay ve üzeri olanların %80’i askerlik, lisans eğitimine devam etme gibi nedenlerle uzun sürede işe başlıyor.

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu mezunların %80’i şu an aktif olarak çalışma hayatındalar. Aynı zamanda mezun olanların %70’i doğrudan mezun oldukları bölümlerin iş kollarında faaliyet gösteriyorlar. Coğrafi dağılım olarak ise mezunların %39’u metropol kent olan İstanbul’da %23’ü Düzce’de iş hayatına katılarak değer üretiyor.

Etiketler
  Bu haber 276 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI