KAFKAS ANIT RÖLYEFİ’NİN AÇILIŞI YARIN

Düzce Belediyesi tarafından Konak Kafkas Park içinde yapımı tamamlanan Kafkas Anıt Rölyefi’nin açılışı yarın (16 Mart Cumartesi) saat 17:00’de Konak Kafkas Park Yerleşkesi’nde yapılacak.
 Tarih: 15-03-2024 20:58:02
KAFKAS ANIT RÖLYEFİ’NİN AÇILIŞI YARIN

 

Kafkas coğrafyasında yaşayan halkların ortak kültürü olan Nart Destanı, Düzce’de belediye tarafından yaptırılan Kafkas Anıt Rölyefi ile yaşayacak.

Düzce Belediyesi, Başkan Dr. Faruk Özlü öncülüğünde birçok vizyon projenin hayata geçirilmesini sağlarken, şehrin değişimi, dönüşümü ve markalaşması noktasında da vatandaş odaklı sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Çerkes (Adıge) ve Abhaz toplumunun doğuşundan bugüne kadar geçirmiş olduğu süreci anlatan Nart Destanı, günümüzde Kafkas coğrafyasının en zengin kültürleri arasında yer alıyor. Düzce Belediyesi tarafından Konak Kafkas Park içinde yapımı tamamlanan Kafkas Anıt Rölyefi’nin açılışı yarın saat 17:00’da yapılacak. 2,2 metre yüksekliğinde ve 8 metre boyunda olacak şekilde çalışılan, Kafkas toplumlarının acılarını, kültürlerini yansıtacak rölyef, Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin yanında kendisi için hazırlanan bölüme yerleştirildi.

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Dr. Faruk Özlü’nün de katılacağı açılış törenin ardından, Kafkas Anıt Rölyefi, Çerkez ve Abhaz vatandaşların hizmetine sunulacak.

Etiketler
  Bu haber 412 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI