AK Parti’de adaylık başvuruları başlıyor

AK Parti Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik takvim işlemeye başladı. Adaylık başvurularının 1 Kasım’dan sonra başlayacağı partide, temayül yoklamalarının ise kasım ayının ikinci ya da üçüncü hafta yapılması planlanıyor.
 Tarih: 30-10-2023 20:18:59
AK Parti’de adaylık başvuruları başlıyor

belediye seçimleri için kulisler hızlanırken, aday adaylığı konusunda ilgi doğal olarak iktidar partisi Ak Parti’ye yoğunlaşmış durumda.

HANGİ İLLERDE ORTAK ADAY ÇIKARTILACAĞI MASAYA YATIRILIYOR
Kasım’da yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında MYK’ya yetki verilmesi ve seçim sürecinin başlaması bekleniyor. Ayrıca MHP ile ittifak sürecinin nasıl şekillendirileceği ve hangi illerde ortak aday çıkartılacağı masaya yatırılacak. Öte yandan adaylık başvuru tarihleri ve ücretlerinin ne kadar olacağı belirlenecek

4 İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ
Bilindiği gibi, 22 eylül tarihinde AK Parti'den yerel seçimlerde aday olmak isteyen 4 ilçe başkanı görevlerinden istifa etmişti. Merkez ilçe başkanı Mehmet Gül, Esvet Sarıoğlu Akçakoca Belediye Bakanlığı, Orhan Kansız Çilimli Belediye Başkanlığı, Özgür Ören Gümüşova Belediye Başkanlığı için ilçe başkanlığı görevinde istifa etmişlerdi.

KAMU GÖREVLİLERİ DE 1 ARALIK TARİHİNE KADAR İSTİFA EDECEK
Edinilen bilgilere göre, YSK, seçimlerde belediye başkanı adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin 1 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Alınan kulis bilgilerine göre Düzce Valiliği Basın Müdürü Fahri Altınkayık’ın adı Yığılca belediye başkan aday adaylığı için geçiyor.

İTTİFAK OLACAK MI?
Diğer yandan, Ak Parti ve MHP’nin yerel seçimde ittifak yapma olasılığı ile birlikte yerel seçim takvimi yaklaştıkça Düzce merkez başta olmak üzere ilçelerde kulislerin daha da hızlanması ve daha çok sayıda aday adayının sahaya inmesi bekleniyor.

HER İL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA…
Aday temayül yoklamalarının Kasım ayının üçüncü haftasında yapılması öngörülürken, her ile göre ayrı bir çalışma yürüteceği ifade edildi. Adaylıkların belirlenmesi için AK Parti’de başlatılan anket çalışmaları da önümüzdeki hafta yoğunlaşacak.

TEMAYÜL YOKLAMASINA SOKULACAK
Hangi adayların ön plana çıktığına, halk nezdindeki karşılıklarına yönelik vatandaşın nabzı tutulmaya ve anketler devam edilecek. AK Parti yönetimi, teşkilatından belediye başkanlarına ilişkin 2 isim isteyecek. Havuzda toplanacak isimler temayül yoklamasına sokulacak.

AÇIKLAMA OCAK SONU
Belediye başkan adaylarının ilanı ile ilgili sürecin kasım ayının sonunda başlaması ve ocak sonuna kadar sürmesi planlamalar arasında yer alırken seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısının ise 31 Ocak’ta yapılması düşünülüyor.
Adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

Etiketler
  Bu haber 1048 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI